Καλύμνου 35, Βούλα 166 74
211 0124673
sptraining.gr@gmail.com

Analyzing SPT online programming and the reason behind its success

SPTraining

Analyzing SPT online programming and the reason behind its success

Ένα από τα αγαπημένα μου θέματα συζήτησης ήταν πάντα ο προγραμματισμός . Μπορώ να χάσω το δάσος για το δέντρο , κοιτάω λεπτομέρειες που καμία φορά δεν παίζουν Κ τόσο ρόλο , αναλύω Κ υπεραναλύω αν έχει αρκετή δύναμη κάτι ή αρκετή εξάσκηση , αν ο χρόνος που σου ζητά να προπονηθείς είναι λογικός κα . Θέλω να σας πω κάτι . Ακολουθώ σπουδαίο προγραμματισμό, το spt online , που με έχει βελτιώσει ως αθλήτρια στο σύνολο κ ήθελα πολύ να αναλύσω κ το πρόγραμμα του Μάριου δημόσια . Ένα πρόγραμμα που με έχει ενθουσιάσει.

Έχοντας λοιπόν ασχοληθεί αρκετά ώστε να έχω άποψη θέλω να γράψω τα εξής . Υπάρχει διαφορά όταν πας στο box για το αν θα πας να εξασκηθείς , να κανείς προπόνηση Κ να διαγωνιστείς. Δυστυχώς οι περισσότεροι ασκούμενοι δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά Κ νομίζουν ότι ατάκες compete every day θα σε πάνε μπροστά . Δε θα σε πάνε όμως .

Ας τα ξεχωρίσουμε . Εξάσκηση γίνεται με χαμηλούς παλμούς Κ λίγα φορτία , με μόνο σκοπό να βελτιωθείς Κ να μάθεις . Η εξάσκηση είναι βαρετή . Είναι να καθίσεις σε ένα κουτί μπροστά από το σκοινί Κ να βάζεις τα πόδια όπως πρέπει για να ανέβεις στο σκοινί Κ να τα αφήνεις , Κ ξανά Κ ξανά Κ ξανά .

Είναι να καθίσεις με μια άδεια μπάρα Κ να δουλεύεις το πρώτο τράβηγμα στο επολε , μέχρι να μη γίνεται να το κανείς λάθος . Τίποτα το εντυπωσιακό Κ δυστυχώς λίγοι αθλητές το κάνουν . Είναι βαρετό , ειδικά όταν όλοι γύρω σου διαγωνίζονται κάτι ή κάποιον εκείνη την ώρα . Όμως είναι το μόνο που θα σε μάθει σωστά τα skills Κ θα σε πάει μπροστά . Ο Μάριος Μάρκου μας έχει εξάσκηση καθημερινά . Για την ακρίβεια συνήθως το 45% του προγράμματος είναι εξάσκηση Κ μάλιστα στην αρχή , όπου Κ το μυαλό Κ το σώμα σου είναι ξεκούραστα ώστε να μάθουν . Ένας άλλος αγαπημένος τρόπος του Μάριου ώστε να δουλέψουμε κινήσεις είναι τα διάσημα emotm. Εκεί μας δίνει έναν αριθμό επαναλήψεων να κάνουμε στο λεπτό , από συγκεκριμένες ασκήσεις , με στόχο πάντα να τα κάνουμε τεχνικά σωστά Κ αποτελεσματικά , πιέζοντας όσο πρέπει .

Η προπόνηση καταλαμβάνει ένα άλλο 45% στο προγραμματισμό μας . Γίνεται με υψηλούς παλμούς Κ φορτία Κ ο σκοπός μας είναι είτε να δυναμώσουμε , είτε να βελτιώσουμε την αντοχή μας . Ο Μάριος πιστεύει πολύ στην ενδυνάμωση . Κάθε μέρα μας έχει μερικά μικρά σετ από κοιλιακούς , push ups Κ καθίσματα , βαλμένα Κ αυτά στην αρχή της προπόνησης . Πιστεύει ότι αυτές οι βασικές κινήσεις πρέπει να γίνονται καθημερινά ώστε να αποκτάς ένα καλό υπόβαθρο , ώστε το σώμα σου να είναι ικανό Κ δυνατό .

Ένα 10% του προγράμματος του spt είναι διαγωνιστικό . Μια φορά πρακτικά τη βδομάδα παίρνουμε σε μήνυμα το σήμα ότι εδώ μέτρα η θέση σου στο spt leaderboard ή τσεκάρουμε τις θεωρητικές μας θέσεις σε wod από qualifiers ή throwdowns ή wod των games . Εκεί όλα γίνονται στο μέγιστο . Εκεί δε κοιτάς να βελτιώσεις τεχνική ούτε να γίνεις καλύτερος . Απλά κοιτάς να έρθεις πρώτος ή όσο καλύτερα πάει .

Η αλήθεια είναι ότι Κ εγώ μέχρι πρόσφατα διαγωνιζομουν το 90% του χρόνου που διέθετα , μάλιστα έχω Κ εγώ χρησιμοποιήσει τα hashtag compete every day . Δε με ένοιαζε να γίνω καλύτερη απλά να περάσω το χρόνο της δάφνης , να σηκώσω περισσότερα από τη Μαρίνα . Φυσικά Κ βελτιωνόμουν αλλά πολύ λιγότερο από ότι τώρα που το μόνο που με νοιάζει είναι να γίνομαι καλύτερη .

Συχνά μπερδεύουμε την ένταση με το διαγωνισμό . Φυσικά Κ θα έχουμε ένταση στη προπόνηση μας , αυτό είναι στον ορισμό του σπορ μας . Όμως , όπως λέει συνέχεια ο Mάριος, πρώτα κοιτάς τη μηχανική σου , μετά τη συνοχή σου Κ έπειτα την ένταση . Ετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι στους αγώνες , όχι για να κάνουμε αγώνες κάθε μέρα . Σκεφτείτε ότι αυτό ισχύει σε κάθε σπορ . Μας είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι στο μπάσκετ όλη τη βδομάδα κάνουν προπόνηση , βελτιώνονται δουλεύουν συστήματα Κ αδυναμίες Κ μια φορά τη βδομάδα έχουν αγώνα, όπου όλα αυτά που βελτίωσαν στη βδομάδα τα φέρνουν στον αγώνα . Φανταστείτε κάτι αντίστοιχο Κ με τη μπάρα . Αν κάθε φορά που την ακουμπάς θες να κανείς pr θα φτάσεις σύντομα σε έναν αριθμό , πάνω από τον οποίο δε θα μπορείς να σηκώσεις . Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι μέσα από τη σωστή τεχνική . Κ ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις καλή τεχνική είναι μέσα από την εξάσκηση , αυτό το 45% του χρόνου που πρέπει να διαθέσεις , Κ όχι μέσα από το διαγωνισμό όπου θα σηκώσεις τη μπάρα με κάθε τρόπο , σωστό ή λάθος.

Τις περισσότερες μέρες τις βδομάδας ο Μάριος δε μου δίνει κανένα feedback για το τι έκαναν οι υπόλοιποι Κ το ίδιο θα πρέπει να κάνετε Κ εσείς . Με ρωτάει αν έκανα καλά τα hspu, πως ένοιωσα στο wod , μου ζητά βίντεο να δει τη τεχνική στο αρασέ χωρίς κανένα σχόλιο για τα πόσα έχω στη μπάρα , παρά μόνο για την τεχνική μου Κ πως να δουλέψω τα λάθη μου , ώστε στο μέλλον να κάνω pr. Μη δίνεται σημασία στα αλλά σκορ . Κοιτάξτε να βελτιώσετε κάτι , να δουλέψατε μια αδυναμία σας , να κάνετε έλξεις χωρίς υποβοήθηση , να κινηθείτε με το σωστό τρόπο ακόμη Κ αν αυτό σας στερήσει μερικά reps Κ κοστίσει λίγο χρόνο . Είναι αυτό που θα σας κάνει καλύτερους αθλητές Κ όχι το να περάσετε το χρόνο του Κώστα στο τμήμα των 6. Έτσι γίνεσαι καλύτερος για το μέλλον , για τα leaderboard που μετράνε .

με το βλέμμα στους επόμενους αγώνες μου κ με την ευχή στον coach μου να σκίσει στο french throwdown …………………………..

Πηγη  chalkitup.gr